SCAN HOW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Scan How –
En app der hjælper personer med autisme og ADHD

Touchlogic har udviklet appen Scan How til Fonden Unges, der er tilgængelig på Android og iOS. Appen hjælper børn og unge, der har en autismespektrumforstyrrelse eller andre kognitive indlæringsvanskeligheder med at udføre hverdagsopgaver. Formålet med appen er, at de får en hverdag med mere selvstændighed, hvor de kan udføre en række opgaver uden hjælp.

Da Fonden Unges kontaktede os, havde de en app med forældet design og dårlig brugervenlighed, der tilmed crashede hele tiden. Vi implementerede derfor en række up-to-date løsninger, hvor vi brugte Firebase og cloudbaserede backend løsninger, for at appen kunne fungere så gnidningsløst som muligt.  

 
 
Scan how app
 
 

QR-Scanner til step-by-step guides

Scan How gør det muligt at oprette et workflow, der er en guide til, hvordan man dækker bord, vasker tøj, brygger kaffe eller lignende. Tanken bag appen er, at folk med autismespektrumforstyrrelse ofte lærer bedre visuelt og ved mange gentagelser. Appen er dermed et redskab til at skabe step-by-step guides med videoer, tekst og billeder. Når man har lavet et workflow, printer man en QR-kode, der kan sættes op, hvor det giver mening. Derefter kan koden scannes, og man vil blive guidet gennem opgaven. 

Appen er udviklet med fire typer af brugere, der har adgang til hver deres funktioner:

  • Superadmin er Fonden Unges, der kan administrere kunderne til Scan How. 
  • Admin er typisk en leder, der kan administrere organisationens creators og viewers.
  • Creator er ofte en fagperson, der er skaber workflows og samarbejder med andre creators via appen.
  • Viewer er de personer, der benytter Scan How til at få hjælp i hverdagen. 

 

En app til Autismespektrumforstyrrelse

Udfordringen ved denne app var, at den skulle være så simpel som overhovedet muligt, da det ikke skulle blive for svært for viewerne at lære at bruge appen. Det vigtigste i app udviklingen var dermed at tænke brugerne ind fra start og udvikle et enkelt design med god UX i appen.

Appens startskærm er QR-Scanneren, som brugerne kan bruge til at scanne workflows i deres omgivelser. På startskærmen kan viewers også logge ind med en QR-kode, så de undgår at indtaste brugernavn og kode.

Både creators og viewers er i kontakt med appen, men de skal tilgå forskellige funktioner. Det har vi løst ved at gøre creator-login tilgængeligt, ved at man skal trykke på et ikon i fem sekunder, hvorefter man indtaster sin kode. På den måde undgår man at skabe forvirring hos viewersne.