Den nye App store og iOS 11

 
Apple har lanceret en ny app store og nye muligheder med iOS 11

En af de store nyheder den seneste tid, er præsentationen af iPhone 8, iPhone X og udgivelsen af iOS 11. iOS 11 udkom d.19 september 2017. Apple har varslet om forskellige ændringer til Apples produkter og har samtidig relanceret deres App Store.  

I dette blogindlæg vil vi se på, hvad der er ændret i App Store, og som en lille bonus vil vi se på en af de fedeste features i iOS 11: Core ML og AR kittet.

 

Forandring af App Store

App Store har undergået nogle væsentlige forandringer. De helt store forandringer ser vi i, hvordan søgningen fungerer og tilføjelsen af Today Tab. Helt overordnet har man valgt at dele indholdet op i Apps og Games. Dermed har man gjort det let at sætte en kategori på sit indhold, så brugerne får nemmere ved at finde den type apps, de søger efter. Med den nye Today Tab, giver Apple nu muligheden for, at der også kan publiceres historier om release, nye features, tips og tricks og lignende tekster. 

 

Udvidet søgefunktion

Søgefunktionen i den nye App Store er udvidet og forbedret. Brugerne kan nu frit søge i både i historierne fra Today Tab, beskrivelserne på produktsiderne, udviklerne og som noget nyt, i in-app purchases. Da man samtidig har gjort det muligt at tildele hver app en primær kategori, er det også muligt at søge efter specifikke kategorier af apps.

App store udviklerside


Dermed et det blevet nemmere at finde frem til de rette informationer, og ved at søge på en udviklers navn, får man nu en samlet oversigt over alle de apps som udvikleren har lavet.

 

Forbedret præsentation og promovering

Forandringer i App store

Når du skal promovere din app, har du nu flere muligheder. Man har på iOS 11 enheder mulighed for, at få præsenteret flere videoer med App Preview. Videoerne er en måde at præsentere indholdet på, og give et klart billede af dens funktioner. På iOS 10.3, og tidligere enheder, har man kun mulighed for at se én video.

 

Som nævnt, er en af de væsentligste forbedringer, at man har mulighed at promovere in-app purchases. Nu kan man tilføje op til 20 in-app purchases, med hver deres unikke beskrivelse. Det giver langt større mulighed for, at din app bliver fundet, og bedre mulighed for at præsentere din app.

 

Apple har med forandringerne, taget et skridt hen mod design og indhold, som man kender det fra f.eks. Steam. Det gør det nemmere for udviklerne at præsentere produkterne og lade brugerne følge med i deres arbejde.

 

Augmented reality med iOS 11

Med iOS 11, introduceres to nye frameworks, Core ML og AR Kit. Core ML giver mulighed for at tilføje machine learning algoritmer til dine apps, mens AR Kittet kan bruges til at udvikle augmented reality apps.

 

ARKit benytter sig af VIO (Visual Intertial Odometry) og giver enheden en god rumforståelse, når man bevæger den rundt i rummet. Samtidig scanner ARKit efter horisontale linjer i rummet, og kan dermed placere de virtuelle objekter mere korrekt på gulve, borde og stole. Da lysmængden fra kameraet også bliver analyseret, giver det et langt bedre udgangspunkt for at tildele den rette mængde lys til de virtuelle objekter. ARKit arbejder sammen med den nye A11 Bionic processor i iPhone X, og smartphonens TrueDepth kamera.

 

Core ML bygger oven på frameworks som Accelerate og Metal Performance Shades og understøtter samtidig Vision, Foundation og GameplayKit. Ved at understøtte funktioner som NLP (Natural Language Processing) i Foundation, giver det mulighed for, at introducere features som ansigtsgenkendelse, tekstgenkendelse, billedgenkendelse og genkendelsen af landemærker. Det betyder også, at der kan introduceres forudsigelser, baseret på modeller med statistisk data. 

 

De to frameworks understøtter dermed, i langt højere grad, udviklingen af smartere apps, og introducerer for alvor, apps med augmented reality funktioner. Selvom apps som Pokemon Go har været fremme længe, er det tydeligt at det nu, med den nye iOS, at teknologien rigtig begynder at rykke. Der findes allerede flere augmented reality apps i den nye App Store, der viser hvilke effekter og muligheder der er med det nye styresystem. GIPHY kan nu lave gifs med blanding af tekst, objekter og billeder fra kameraet mens man også har nye apps som Fitness AR, kan visualisere dine cykelruter i 3D, ved brug af dine informationer fra motionsappen, Strava.

 

Der er derfor lagt op til, at man for alvor kan arbejde med at udvikle smartere apps og arbejde med at blande virkeligheden og det virtuelle. Og du kan være sikker på at det ikke er det sidste du hører om Machine Learning og Augmented Reality fra Touchlogic, da vi allerede har planlagt Hackathons, der omhandler netop disse nye og tiltagende teknologier.

 

Af Kristian Nørgaard
Marketingsmedarbejder hos Touchlogic