Ny app? Kom godt i gang

 
En ny app kræver solidt forarbejde

Når du udvikler en ny app i samarbejde med Touchlogic, begynder processen med en workshop, hvor vi sammen finder frem til den bedste løsning med hensyn til funktioner og udseende af appen. herefter udvikler vi en app prototype, der fungerer som en rigtig app på din smartphone.

En god beskrivelse af din idé, vil give et effektivt forløb og en prototype, der udviklet efter din idé så præcist som muligt. Vi anbefaler, at du har følgende beskrevet inden workshoppen:

  • Målgruppe
  • App-domæne
  • Hvilket problem løser appen
  • Kernefunktionerne i appen
  • Udseende
  • Styresystem

 

Grundig research

Det vigtigste første skridt er at snakke om din ide i din omgangskreds. Det er nemlig vigtigt at få prøvet idéen af, så du kan få feedback og måske tilpasse idéen, inden du tager på workshop. Desværre er der mange, der er bange for at tale om deres idé, fordi de frygter, at idéen kan blive stjålet.

Faktisk er det langt mere sandsynligt, at variationer af din idé er blevet pitchet før. Prøv for eksempel at gå ind på Google Play eller App Store, og søg på emnet for din nye app. Du finder sikkert flere apps, der ligner din idé. Sørg derfor for at tale din idé igennem allerede nu, og overvej hvordan din app kan adskille sig fra konkurrerende apps.

 

Bliv ekspert på appens domæne

Det er en god idé at gøre dig selv til ekspert på emnet, så du kan udvikle en app, der giver mening for brugerne. Hvis du udvikler en shopping-app, er det vigtigt, at du kender reglerne for online handel, har indsigt i målgruppen, og hvilket behov en ny app skal dække.

Til workshoppen er vi eksperter på app udvikling, og du er ekspert på domænet. Derfor vil du være mere kvalificeret til at kunne udvikle brugbar app, hvis du er ekspert i domænet fra begyndelsen.

 

Beskrivelse af funktioner

Det store arbejde i at udvikle en app er at omsætte en idé til kode. En detaljeret beskrivelse er dermed det vigtigste for, at vi kan give konkrete bud på, hvordan din app kan udvikles. Du skal blandt andet lave en beskrivelse af de funktioner appen skal indeholde. Skal der for eksempel være brugerlogin, geolokation eller søgefunktion?

Tænk først og fremmest over at få de vigtigste funktioner på plads. Får du lavet et godt fundament, kan der bygges videre på appen, når den er blevet etableret på markedet.

 

Beskrivelse af design

En app kan se ud på mange forskellige måder. Derfor er det vigtigt, at du tydeligt får vist, hvad det er for et udseende du gerne vil have. Det kan du gøre ved at tegne nogle skærmbilleder af appen i hånden eller på computeren.

Du kan med fordel finde inspiration ved at kigge på andre apps i App Store og Google Play, og derefter fremvise de apps du gerne vil ligne. Det vil give os et godt billede af, hvordan appen skal se ud.

 

Høje ambitioner for en ny app

Et generelt råd, når I skal i gang med at udvikle en app er at sætte ambitionsniveauet højt, når det handler om appens tekniske fundament.

Det er især vigtigt at skabe et fremtidssikret fundament, der gør det nemt at udvide appens features og sørger for, at den performancemæssigt kan rumme mange brugere. Derfor er det en god idé at vælge en native app til iOS eller Android, da de ofte ikke behøver internetadgang og kan integreres sammen med andre native apps på telefonen. Denne type app føles dermed mere flydende, og det giver i sidste ende en bedre brugeroplevelse. En native app er udviklet specifikt til iOS eller Android. Det er til forskel for en app, der fungerer ligesom en hjemmeside eller er udviklet til flere platforme på én gang.

 

Til Touchlogics workshop

Ud fra din beskrivelse af appen forbereder vi nogle bud på, hvordan appen kan se ud og fungere, som du vil blive præsenteret for til workshoppen. Vi giver samtidig rådgivning om, hvor man kan forbedre idéen for at give en app, der er kodet og designet moderne og effektivt. Vi producerer efterfølgende en prototype til dig, så du kan prøve appen af på din smartphone.


Er du klar til at tage på workshop?
Kontakt os på +45 3151 3113 eller info@touchlogic.dk

 

Af Caroline Bendtsson
Marketingsmedarbejder hos Touchlogic