Hvad koster det at lave en app

 
En ny app kræver solidt forarbejde

Hvis man overvejer at lave en app, vil man garanteret nå til spørgsmålet om pris. Desværre er der ikke ét korrekt svar på, hvad en app koster.

Helt generelt vil en ordentlig app typisk koste fra DKK 150.000 og opefter. Som øvre grænse kan man fx tage et kig på Danske Bank der havde nogle tal fremme for nogle år tilbage, hvor deres første netbank app kostede omkring DKK 5 millioner i udviklingsomkostninger til en start.

Når vi beregner, hvad det koster at lave en app, ser vi i grove træk på, hvilke features den skal have, og derved hvor lang tid den vil tage at udvikle. Det betyder også at prisen svinger utroligt meget fra app til app.

Du finder også prisforskelle alt efter om du vælger en freelancer, et app bureau eller om du har in-house udviklere. I Touchlogic holder vi prisen nede ved blandt andet at bruge cloud-baserede backends i stedet for dyrere serverbaserede backends.

 

Features i appen afgør, hvad den vil koste

En app kan have et utal af forskellige features. Derfor er overvejelsen om, hvad og hvor meget din app skal kunne det vigtigste for at fastsætte en pris. Følgende har betydning for hvor kompleks appen vil blive, og hvad den dermed vil koste:

 

Styresystem

Noget af det første du skal beslutte dig for, er om du vil have udviklet til iOS eller Android eller begge? De to platforme er nærmest identiske i pris, men hvis man udvikler til begge, bliver det tæt på dobbelt så dyrt.

 

Typen

Helt overordnet skal man beslutte sig for, hvad det er for en type af app, man vil have. Enhver type app har nogle bestemte features, der skal indgå for at den lever op til brugernes forventninger.  For eksempel er en social netværksapp er en stor app, fordi der skal udvikles omfattende features som interaktion med andre brugere via tekst, billede og lyd, geolokation og lignende.

 

Brugerlogin

Hvis der skal være et brugerlogin, som man ser det i mange apps, hvor der indgår personlige oplysninger, er det også noget der kan drive prisen op. Et socialt login vs et e-maillogin har også betydning for, hvad den koster. Et socialt login er for brugeren en fordel, da man ikke skal udfylde sine informationer endnu engang. Men ser man på udviklingen af appen, betyder det et større arbejde med implementering, end ved kun at have et almindeligt login.

 

Backend

Lige så snart der skal udvikles en backend til en app, er det noget, der får prisen på appen til at stige. Nogle udviklingshuse, Touchlogic inklusiv, er begyndt at udvikle cloud-baserede backends, hvilket bringer prisen gevaldigt ned (og har en masse andre fordele samtidig). Hvis du skal have en backend, kan du dermed med fordel spørge din udvikler, hvilken løsning de anvender.

 

Design og UX

Designet på appen har betydning for prisen – men der har også betydning for, hvor lækker en app man får udviklet. Man kan gå med et helt simpelt udseende, et præfabrikeret udseende, eller et helt unikt udseende.

 

Unikhed

Ligner appen noget andet på markedet? Hvis det er den første af sin slags kan det få omkostningerne til at stige, fordi man skal angribe udviklingen på en anden både design- kodemæssigt.

 

Efterfølgende omkostninger

Hvis man vil blive ved med at have en velfungerende app, der lever op til brugernes krav er der omkostninger, når appen er released. Det inkluderer opdateringer og løbende vedligeholdelse af appen. Dernæst er der markedsføringen af appen, hvilket også er en omkostning man skal være indstillet på, hvis man vil have udbredt kendskabet til sin app.

 

 

Vil du have den præcise pris på din app?

Kontakt os i dag og få et mere præcist estimat på, hvad det vil koste at udvikle din app.