Hvad koster det at have en app på App Store og Google Play?

 
App store og Google play.jpg

Når man begynder at udvikle en app, kan der for mange pludselig dukke en masse uforudsete udgifter op. Èn af de udgifter er prisen på at have en app liggende på App store eller Google Play.

Når man udvikler en app, har man selvfølgelig også en intention om at få appen udbredt på de velbesøgte appbutikker, da det er her, nye kunder kan finde appen. Man kan også nemt kan dele et link på sit website eller de sociale medier, så brugeren så enkelt som muligt kan downloade appen ned på sit device.

Når man starter ud med at udvikle sin app, kan man fejlagtigt tro at man får 100% af sin apps indtjening. Det er dog ikke sandheden, da appbutikkerne tager en bid af kagen i transaktionsgebyr.

 

Hvad koster det at have en app på app store

Det første man skal betale er et kontingent for at være udvikler i App store. Lige nu ligger det på $99 om året.  

Når man begynder at lægge apps ind i App store, vil der blive fratrukket et transaktionsgebyr, hver gang du tjener penge på den enten ved at brugeren køber appen, køber noget in-app eller via reklame. Transaktionsgebyret ligger på 30%.

Oveni dette skal man også være opmærksom på at man ikke får pengene så snart en bruger har købt appen. App store udbetaler til udviklere indenfor 45 dage efter den sidste dag i måneden. Der er desuden en minimumsbeløb for udbetaling på $20.

 

Hvad koster det at have en app på Google Play?

Google Play Stores gebyr er en engangsbetaling på $25 og så er du i gang med at uploade apps.  

De har ligesom app store et transaktionsgebyr på 30%. Hvis man har en app, der fastholder sine brugere i minimum 12 måneder, daler transaktionen med 15% for apps.

Til forskel for App store er der udbetaling d. 15 hver måned for den forrige måneds indtjening. For Google Play er minimumsbeløbet for udbetaling på $1